Toukokuun Englannin reissun tunnelmia ja asiaa SuomiAreenasta

Kuvassa vasemmalta oikealle Kari Savolainen, Janika Kemppainen, Joonas Pylkkänen, Juho Kukkonen, Ciaran Kelly ja Lauri Savolainen.

Kesäkuu on jo pitkällä ja moni asiakkaistamme on loman vietossa. Meillä lomat on jaettu niin, että toimisto pysyy elinvoimaisena ja työt tulee tehdyksi, joten ethän epäröi ottaa yhteyttä, jos mielessäsi on jotain mikä askarruttaa.

Toukokuussa osa meistä matkasi Englantiin, jossa osallistuimme kuuden henkilön voimin tytäryhtiömme Optigon ständillä PHTM-messuille. Kyseessä oli Englannin suurin vuosittain järjestettävä kuljetusalan tapahtuma, joka järjestettiin Milton Keynesissä 17.5. – 18.5. Se kokosi yhteen Englannin taksi- ja henkilökuljetusalan ammattilaisia verkostoitumaan ja tutustumaan alan ajankohtaisiin asioihin, ohjelmistoihin ja uusiin tuuliin.

Kaksipäiväisillä messuilla saimme uutta tietoa taksipalveluiden teknologisista innovaatioista, kestävästä kehityksestä ja ajoneuvojen ja taksialan tulevaisuudesta. Optigon ständillä oli mukavasti kuhinaa, ja kiinnostusta ja tarvetta Movitin kaltaiselle järjestelmälle selkeästi on Englannissakin. Ennestään tuttujen yhteistyökumppaneidemme tapaamisen lisäksi messut tarjosivat myös oivan tilaisuuden verkostoitua ja kehittää suhteitamme muiden taksialan ammattilaisten kanssa ja käteen jäikin monta hyvää keskustelua ja uutta tuttavuutta. Tärkeimpänä tavoitteena tietenkin oli kasvattaa tietoisuutta ja kiinnostusta Movitia kohtaan ja messujen jälkeen kaikilla oli tunne, ettei reissu ollut turha.

PHTM-messut olivat antoisat ja täynnä uutta tietoa, vahvistaen uskoamme Movitin potentiaaliin. Reissun jälkeen olemme olleet entistäkin innokkaampia ja motivoituneempia kehittämään taksialaa ja luomaan entistäkin parempia palveluita asiakkaillemme.

Juhannuksen jälkeen Porissa järjestetään SuomiAreena, joka on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali. Porin keskustassa nähdään ja kuullaan neljän päivän aikana seitsemällä eri lavalla lukuisia eri puheenvuoroja, kun keskustelua käydään eri yhteiskunnallisista aiheista. Meillä on kunnia olla tänä vuonna mukana. Oma puheenvuoromme on keskiviikkona 28.6. klo 18:00 – 18:45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla. Vieraaksemme keskustelemaan Yhteiskunnan maksamista henkilökuljetuksista tulevaisuudessa saapuu Ari Alestalo (Keskustaksi Oy), Anne Giss (Kela), Aki Keskinen (020202 Palvelut Oy), Timo Koskinen (Taksiliitto), Sari-Helena Landvik (Satakunnan hyvinvointialue) ja juontajana meiltä on Kari Savolainen.

Taksi-, kela- ja soteuudistukset muuttavat taksien toimintaympäristöä ja ansaintamallia. Aiemmin alueellisesti toimineet taksikeskukset kilpailevat nyt keskenään koko Suomen alueella. Samalla taksiyrittäjien rooli on muuttunut. Keskustelemme muutoksen haasteista ja hyötyjistä sekä tarkastelemme myös julkishallinnon maksaman taksiliikenteen tulevaisuutta. Säilyykö välityskeskusten asema vai kasvattavatko kuntien omat yhtiöt osuuttaan kuljetuksissa?

Yhteiskunnallisen festivaalin ohjelmaa voit seurata paikan päällä Porissa maksutta tapahtuman ajan. Voit katsoa kaikki keskustelut suorana tai tallenteena MTV Katsomossa (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus).

Oikein mukavaa kesää kaikille!

-Nadja